[email protected] +32 3 369 43 00
Facebook Talenco LinkedIn Talenco
« Naar overzicht

Talenco haalt machine in huis om filtermateriaal te testen

Talenco ontwikkelde het afgelopen jaar een innovatieve machine die het filtermateriaal produceert voor high-end mondmaskers voor de gezondheidszorg en/of ander professioneel gebruik. Het betreft hier het filtermateriaal voor FFP1, FFP2 en FFP3 mondmaskers. Op dit moment is het eerste prototype compleet. Echter moet het beschermend mondmasker voldoen aan een aantal normen. Hiervoor haalde Talenco het equipment in huis om reeds op het filtermateriaal testen conform EN 149:2001+A1:2009 uit te voeren en eveneens aan te bieden aan haar klanten. Deze norm omvat alle vereisten en testen voor beschermende maskers.

 

Wat bieden we precies met deze testen?

1. Testen van het ademhalingsmasker en/of puur filtermateriaal – volgens Europese norm EN-149 (as received): penetratie van het filtermateriaal (NaCl & paraffine olie) en breathing resistance (30, 95, 160 l/min)

2. Exacte analyse van filter efficiëntie voor bv. Corona Virus (bv. bij 150 nanometer

3. Filter testing voor HEPA-kwaliteit

 

Aangezien de looptijd bij geaccrediteerde labo’s kan oplopen tot 6 weken, hebben we zelf de mogelijkheid in huis gehaald om te testen volgens de relevante normen. Op deze manier kunnen we zelf snelheid maken, zowel naar de validatie van onze machine als naar de ondersteuning van onze klanten bij de opstart van hun eigen productieproces. Met behulp van onze machine, weet je alvast dat je filtermateriaal/masker aan de belangrijkste eisen voldoet en kan je de productie opstarten, in afwachting van het certificaat dat door een geaccrediteerd labo wordt toegekend.

Geïnteresseerd? Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte via [email protected] of via de website www.talenco.be!

Gepost op: 4/2/21

Sharing is caring

Facebook LinkedIn Share URL