[email protected] +32 3 369 43 00
Facebook Talenco LinkedIn Talenco
« Naar overzicht

Talenco Groep vergroot engineering expertise dankzij overname tekenbureau Codraft

Industrieel end-to-end dienstverlener Talenco Groep breidt haar repertoire verder uit met de overname van studie- en tekenbureau Codraft. Met deze samenwerking vervolledigen beide bedrijven hun industrieel aanbod: van ontwerp en conceptualisering tot het bouwen en onderhoud van industriële installaties. Patrick Lagrillière, de mede-oprichter en zaakvoerder van Codraft, blijft aan boord.

Codraft staat sinds 1988 garant voor hoogwaardige studie- en tekendiensten in verschillende domeinen zoals process, electrical, instrumentation, piping, civil engineering en BIM modelling voor HVAC, sanitair, en elektriciteit. Om de kwaliteit en continuïteit van dienstverlening ook op lange termijn te verzekeren, zocht Codraft aansluiting bij een bedrijf dat kwaliteit en servicegerichtheid hoog in het vaandel draagt. En dat vonden ze bij end-to-end dienstverlener Talenco Group.

Door ons aan te sluiten bij Talenco Groep kunnen niet alleen onze klanten een upgrade in onze dienstverlening verwachten, maar kunnen ook onze collega’s zich verder ontwikkelen. De uitgebreide HR-ondersteuning en het dynamisch management van Talenco Groep is net wat we zochten voor de toekomst van Codraft

 

Aldus Patrick Lagrillière, mede-oprichter en zaakvoerder van Codraft. Patrick zal ook de komende jaren het dagelijks management van Codraft voor zijn rekening nemen.

End-to-end dienstverlening

De ervaring en expertise van Codraft vervolledigt het aanbod aan ondersteunende diensten van Talenco Groep. Met de toevoeging van de studie- en tekendiensten van het gevestigd bedrijf zal de industriële dienstverlener haar klanten in de toekomst nog beter kunnen ondersteunen in al hun engineeringprojecten. 

Jens Hendrickx (CEO & founder) en Maarten Van Staeyen (COO & partner):

Met de strategische overname van Codraft leggen we het laatste stukje van de engineering puzzel van 250 medewerkers Talenco Groep: we vervolledigen ons aanbod met detailed engineering waardoor we nu een volledig aanbod hebben en we verhogen onze globale engineering capaciteit substantieel tot 90 ingenieurs. 

 

Investeren in groei

De afgelopen jaren is Talenco Groep enorm gegroeid, mede dankzij de recente overname van project-staffingbureau Mercor in 2020. Met de komst van Codraft telt Talenco Groep intussen vijf vennootschappen met in totaal 240 medewerkers. In het voorjaar van 2024 zal Talenco Groep bovendien verhuizen naar het toekomstgerichte bedrijventerrein Innovatieve Stadshaven in Antwerpen.

Gepost op: 6/19/23

Sharing is caring

Facebook LinkedIn Share URL