[email protected] +32 3 369 43 00
Facebook Talenco LinkedIn Talenco
« Naar overzicht

Talenco Groep zet in op groei, innovatie en circulariteit in Innovatieve Stadshaven

Talenco Groep verhuist in het voorjaar van 2024 naar het toekomstgerichte bedrijventerrein Innovatieve Stadshaven in Antwerpen. Op de nieuwe locatie wil het maak- en servicebedrijf dat werd genomineerd voor Trends Gazellen 2022 Antwerpen, verder inzetten op groei, innovatie en circulariteit. Daarnaast mikt Talenco Groep tegen 2025 op de creatie van 70 nieuwe jobs.

Het toekomstgerichte bedrijventerrein Innovatieve Stadshaven ligt in het overgangsgebied tussen stad en haven met als doel de link tussen de twee te versterken. De ideale locatie en een aantrekkelijke buurt voor startende en innoverende bedrijven zoals Talenco Groep.

Talenco Groep is een maak- en servicebedrijf dat zich onder meer focust op de ontwikkeling van kleinschalige machinebouw. Ze bouwden bijvoorbeeld een meltblown fabric machine die het filtermateriaal produceert voor onder meer FFP2-maskers, en dit als reactie op de lokale mondmaskertekorten aan het begin van de coronapandemie. Talenco was met dit project een van de bedrijven die vorig jaar financiële steun van stad Antwerpen kreeg binnen de oproep ontwikkelingsprojecten voor kmo’s.

Innovatie & circulariteit stimuleren

Om dergelijke projecten op te schalen en verder uit te werken, gaat het bedrijf op de nieuwe locatie voor een open samenwerking met andere bedrijven. Zo wil Talenco Groep niet alleen zelf groeien maar ook andere bedrijven en stad Antwerpen helpen groeien.

“Dergelijke samenwerkingen komen innovatie ten goede. Wij moedigen andere bedrijven en individuen aan om hun ideeën samen met ons uit te werken. Daarnaast kijken we ook naar circulariteit. Zo ontwikkelen we momenteel samen met D-CRBN, een spin-off van de Universiteit Antwerpen, een geschaald prototype plasmareactor. Op deze manier verhogen we de energie-efficiëntie van het circulaire proces waarbij CO2 wordt gesplitst en gerecycleerd tot waardevolle producten als chemicaliën, polymeren en e-fuels”, aldus CEO Jens Hendrickx.

“Circulaire economie is een van de drie groeiclusters waarop we als stad actief werken”, zegt schepen voor economie en industrie Erica Caluwaerts. “Talenco past mooi in het stedelijke innovatieverhaal. Het brengt meteen ook een eerste belangrijke invulling van Innovatieve Stadshaven, waar we sterk inzetten op de tandem maakindustrie/circulariteit. De stad wordt economisch sterker van dit type entrepreneurgedreven verhalen.”

Investeren in groei

Talenco Groep is als industriële dienstverlener door investeringen zoals de overname van het project staffing bureau Mercor, op zes jaar tijd enorm gegroeid. Talenco Groep groeide uit tot een organisatie van vier vennootschappen met tezamen meer dan 180 medewerkers en een omzet van meer dan 20 miljoen euro. Het bedrijf stelt als doel om tegen 2025 te groeien naar 250 medewerkers en een omzet van 40 miljoen euro.

Momenteel is al een van de vennootschappen met de constructiehal gevestigd in Innovatieve Stadshaven. De andere afdelingen van het bedrijf zullen zich daar vestigen van zodra de gloednieuwe locatie af is begin 2024. Op termijn komen daar de kantoren, de R&D-afdeling en een opleidingsacademie bij.

Gepost op: 4/28/22

Sharing is caring

Facebook LinkedIn Share URL