[email protected] +32 3 369 43 00
Facebook Talenco LinkedIn Talenco
« Naar overzicht

Productiebedrijven zijn gebaat bij een totaalservice

ONDERSTEUNING “Investeren in je eigen mensen is de beste garantie om je bedrijf competitief te houden én klaar te stomen voor de toekomst.” Dat is de vaste overtuiging van Jens Hendrickx (28).

Jens Hendrickx is de oprichter en managing director van het technische consultancybedrijf Talenco.

Het bedrijf koppelt zijn dienstverlening doelbewust aan een structuur met complementaire segmenten, zoals een eigen productiehal en een Academy voor het eigen personeel. Hendrickx: “Talenco reikt productiebedrijven technische expertise aan op het vlak van engineering en constructie .

Als groep zijn we gegroeid tot een totaalpartner met verschillende activiteiten. We zijn dan ook afgestapt van de klassieke consultancy en merken dat er een grote vraag bestaat naar onze aanpak. Het bieden van toegevoegde waarde voor onze klanten en een continue groei voor onze medewerkers, daar draait het om.”

Waarin verschillen jullie dan van die klassieke aanpak?

“Wij focussen op een totaalconcept door het consultancygedeelte te combineren met engineering en onderhoud. Om het in bouwtermen uit te drukken: wij kunnen optreden als architect, aannemer én bouwheer. Dat kan een haalbaarheidsstudie zijn, de constructie zelf of een combinatie van verschillende aspecten. Daarnaast zijn wij een hub van knowhow, omdat wij alle kanten van het verhaal zien. Vanuit die kennis investeren we – naast de werven die we doen – ook in nieuwe modellen op het vlak van afvalverwerking en energie.”

Outsourcing van totaalpakketten vereist een zeer brede scope van specialisaties, wat niet evident is op een krappe arbeidsmarkt…

“Dat klopt. Wij werken dan ook voornamelijk met vaste medewerkers waarin we grondig investeren. Wij zijn geen HR-bedrijf met een focus op techniek, maar een technisch bedrijf met een sterke HR. Op die manier kunnen wij een service aanbieden met onze eigen mensen en kunnen we alle facetten van onze projecten nauwgezet opvolgen.”

Op welke manier investeren jullie in de eigen werknemers?

“Indien onze kwaliteit niet goed is, komt de samenwerking met onze partners in het gedrang. Om dat te vermijden, hebben we onze Academy opgericht: daarin focussen we ons op de multidisciplinaire scholing van onze mensen, maar ook op het verwerven van algemene vaardigheden waardoor ze kunnen groeien. We ontwikkelen daarvoor ook eigen software die screent op welk niveau de medewerkers zitten per discipline.

Die gegevens kunnen we delen met onze klanten en daarmee trachten we ook proactief te reageren op de evoluties van de markt. Je weet niet welke nieuwe producten en technologieën de toekomst zal brengen. Wij kiezen ervoor om mee te gaan met innovatie. Onze Academy laat ons toe om flexibel in te spelen op de markt en het ontwikkelen van nieuwe services.”

Gepost op: 12/19/18

Sharing is caring

Facebook LinkedIn Share URL