[email protected] +32 3 369 43 00
Facebook Talenco LinkedIn Talenco
« Naar overzicht

De Industriepartner Voor Technische Talenten

In 2015 startte Jens Hendrickx Talenco op, een onafhankelijk technisch bureau actief in de industrie. Twee jaar later stelt het bedrijf al zestig medewerkers tewerk: ingenieurs, technici en werkvoorbereiders in zowel de petrochemie, energie- en farmaceutische industrie, alsook productiebedrijven in het algemeen.

Als technische partner levert Talenco mensen en knowhow voor strategische en operationele opdrachten. Het talentenbedrijf focust zich specifiek op projecten rond elektriciteit en mechanica, en kan het hele ontwikkelingstraject doen.

Jens: “Onze klanten moeten snel inspelen op de vraag van de markt. Productie versnellen, vertragen, optimaliseren en onderhouden is dus van groot belang. Daarin speelt Talenco een grote rol, van ontwerp over constructie tot onderhoud.

Enerzijds ondersteunen we onze klanten bij elektrische werken, zoals borden bouwen, kabelbanen leggen en meet- en regeltechnieken. Anderzijds bij mechanische werken zoals lassen, pompen en kleppen onderhouden. Ook de voorbereiding en het projectmanagement zijn belangrijke onderdelen van ons werk. Vandaar ook de naam: TALents in ENgineering and COnstruction.

Vergis u niet: wij zijn geen HR-kantoor. We zijn een technisch bureau met grotendeels werknemers op eigen payroll. Onze bedrijfscultuur is uniek. We werken volgens onze normen en waarden en groeien wel vanuit een sterke hr-politiek. Met het merendeel van onze medewerkers on site en een warm intern nest waar zij én onze klanten altijd terechtkunnen. Ons doel is om lagetermijnrelaties aan te gaan, zowel met onze medewerkers als met onze klanten. Alleen zo kunnen we kwaliteit, veiligheid en continuïteit garanderen.”

Juniors, mediors en seniors

Talenco is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. “We hebben nog pomptechnici, werkvoorbereiders en meet- en regeltechnici nodig”, aldus Jens. “Er is heel veel vraag van bedrijven naar onze diensten. Onze mensen hebben de juiste werkmentaliteit en vermenigvuldigen hun knowhow bij elke nieuwe opdracht. Ook varieert ons personeel van juniors over mediors tot seniors. De jongeren zijn bereid om in het weekend en ’s nachts te werken, de ouderen brengen enorm veel ervaring en kennis mee. We starten binnenkort een academie op om onze mensen gericht op te leiden. Die trainingen stellen we ook ter beschikking van onze klanten.”

Waar wil Talenco over vijf jaar staan? Jens: “Natuurlijk willen we groeien, maar ik wil niets forceren. Onze belangrijkste opdracht op dit moment is om degelijk werk te blijven leveren en alle beloftes waar te maken. Ons doel is value creation, als partner wil je meedenken en kijken naar oplossingen. Samen met onze flexibileit, opleidingen en specialisaties maken we hier het verschil mee.”

Bron: Sterck magazine

Gepost op: 8/1/17

Sharing is caring

Facebook LinkedIn Share URL