[email protected] +32 3 369 43 00
Facebook Talenco LinkedIn Talenco
« Naar overzicht

Breng jouw onderhoudsplan naar het volgende niveau

Talenco breidde eind 2019 haar dienstenaanbod uit met reliability engineering. Met deze service analyseren we de betrouwbaarheid van productielijnen en geven we adviezen omtrent engineering, werkvoorbereiding en onderhoud. Indien gewenst, starten we zelf ook projecten op om onze verbeteringsvoorstellen te realiseren.

Met onze reliability afdeling gingen we in 2020 een samenwerking aan met Interflon, een producent en verdeler van hoogwaardige, krachtige smeermiddelen, reinigers en dispenser kits, voor het onderhoud van productie-installaties. In deze samenwerking zorgen wij voor het optimaliseren van het smeer-technisch onderhoud bij onze klanten. 

Hoe gaan we concreet te werk?

  • We stellen de functionele asset-hiërarchie op. Dat wil zeggen dat we heel de fabriek doorwandelen en elk onderdeel in kaart brengen. Concreet identificeren we welke kleppen, pompen, lagers, reductoren, … in welk systeem aanwezig zijn;

  • Daarna bepalen we voor elk onderhoudspunt welke CILT (Clean, Inspect, Lube, Tighten) onderhoudstaken nodig zijn. Dat wil zeggen dat wij vanuit onze expertise en het maintenance plan van de klant kijken welke elementen kritisch zijn en welke minder;

  • Al deze informatie wordt in onze opnametool gelogd en op basis hiervan wordt een onderhoudsplan opgesteld en geüpload naar het betrokken onderhoudssysteem.

De gegevens die onze reliability collega’s tijdens hun opnames bij de klant registreren, worden via een door ons ontwikkelde app gedeeld met het Interflon-platform. Zo worden human errors tot een minimum gereduceerd, standaardiseren en automatiseren we de werkvoorbereiding (o.a. via werkbonnen) en maken we het uit te voeren smeer-technisch onderhoud efficiënter.

Wil jij je onderhoudsplan naar een volgend niveau brengen? Neem dan zeker contact op met ons via [email protected]!

Gepost op: 2/26/21

Sharing is caring

Facebook LinkedIn Share URL