[email protected] +32 3 369 43 00
Facebook Talenco LinkedIn Talenco
« Naar overzicht

Bedrijfscultuur, persoonlijke groei & uitdaging in industriële innovatie

In een markt waar er mogelijkheden te over zijn voor jonge ingenieurs en de war for talent heerst, ervaren schoolverlaters geregeld moeilijkheden met het kiezen van de juiste job en werkgever. Vaak resulteert dit dan in het snel switchen tussen jobs. Talenco, een innovatieve industriële partner, zet in op langetermijnrelaties met zijn medewerkers. Eén van hen, Thomas Wetsels, een 27-jarige projectingenieur, spreekt over zijn eerste ervaringen bij Talenco.

Motivatie en persoonlijkheid primeren

Thomas behaalde een master industrieel ingenieur elektromechanica en startte anderhalf jaar geleden bij Talenco. “Na mijn studies lag mijn focus op het vinden van een uitdagende job en een bedrijfscultuur die matcht met mijn persoonlijkheid. Ik had de gelegenheid om met verschillende bedrijven kennis te maken maar Talenco had een speciale aantrekkingskracht”, vertelt Thomas. “Tijdens mijn sollicitatie was het al snel duidelijk dat Talenco een organisatie is waar transparantiewederzijds vertrouwen en het creëren van kansen primeren. Hier selecteert men in eerste instantie op persoonlijkheid en dan pas op skills en competenties. Daarnaast is Talenco zeer dynamisch en mikt men op innovatie. Men staat niet stil bij ‘het vandaag’, maar kijkt naar ‘het morgen’. Exact wat ik zocht!”

Talenco onderscheidt zich door in te zetten op langetermijnrelaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen, zowel met medewerkers als klanten. De gemotiveerde collega krijgt alle kansen om zijn competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen dankzij voldoende ondersteuning en opleidingen op maat. “Als young professional verwachtte ik veel initiatief te kunnen nemen, zo zelfstandig mogelijk te werken, maar wel de zekerheid te voelen dat er een organisatie klaar staat om mij met raad en daad bij te staan. Die combinatie vind ik bij Talenco.” 

Een steile leercurve

“Wat mij zeer sterk typeert is dat ik continu op zoek ben naar nieuwe prikkels en uitdagingen. Ik zag mijzelf dan ook niet als iemand die lange tijd bij één organisatie blijft. Maar bij Talenco denk ik hier anders over”, vertelt Thomas. “Het voordeel hier is dat je jezelf niet beperkt tot één marktsegment. Je krijgt de kans om bij te leren binnen verschillende industrieën en processen. De leercurve is dan ook zeer steil. Je kan snel veel ervaring opdoen en snel groeien binnen eenzelfde organisatie. Hierbij kreeg ik enerzijds de gelegenheid al snel verantwoordelijkheid te nemen voor een belangrijk project, met voldoende ondersteuning van de Talenco organisatie. Anderzijds werd ik snel betrokken in strategische vraagstukken bij Talenco zelf.”

Geen ivoren toren

“Mensen met de juiste ingesteldheid zullen steeds een plaats vinden binnen Talenco, dit geeft een fijn gevoel van veiligheid”, aldus Thomas. “Men speelt sterk in op de motivatie van de medewerkers door ze actief te betrekken in het verhaal. Hierdoor ontstaat er een groep werknemers die samenwerken richting een gemeenschappelijk doel. Essentieel wat mij betreft.” 

Bij Talenco gaat geen enkele mening verloren. Elke werknemer krijgt de kans zijn ideeën voor te stellen wat enerzijds een sterk gevoel van betrokkenheid creëert. Anderzijds biedt dit enorme opportuniteiten voor jonge ingenieurs. “Op deze manier bouw je mee aan een ambitieuze organisatie.”

Gepost op: 10/24/19

Sharing is caring

Facebook LinkedIn Share URL