[email protected] +32 3 369 43 00
Facebook Talenco LinkedIn Talenco
« Naar overzicht

Antwerpse Talenco als antwoord op industriële uitdagingen

Talenco is meer dan een speler binnen de consultancymarkt. Het is een totaalpartner die geïntegreerde oplossingen aanbiedt voor de uitdagingen van vandaag.

Industriële uitdagingen

Industriële bedrijven zijn onderhevig aan heel wat interne en externe factoren die het productieproces bemoeilijken. Denk maar aan hoge energieprijzen, toeleveringsproblemen, complexe productieprocessen, de druk op CO2-reductie, onvoorziene machinestilstanden en schaarste van arbeidskrachten. Al deze factoren en de maatregelen die hieraan te pas komen, zetten industriële bedrijven, gaande van staalverwerkers tot chemische producenten, onder druk. Talenco tracht hier als industrieel dienstverlener een totaaloplossing te bieden.

“Waar een productiebedrijf zich wil focussen op de hoofdactiviteit, namelijk het produceren van zijn of haar product, biedt Talenco een ontzorging op elk ander technisch vlak. Concreet ontwerpt, bouwt en onderhoudt Talenco industriële installaties. Daarnaast helpen we met industriële oplossingen in machinebouw, betrouwbaarheidsberekeningen en het onderhoud op specifieke assets zoals transformatoren.”, aldus Jens Hendrickx. 

 

Van consultancybureau tot industriële totaalpartner

Opgericht als consultancybureau groeide Talenco uit tot een industriële totaalpartner die in partnership met haar klanten de uitdagingen aangaat om de gewenste resultaten te boeken. Maar zoals elke ondernemer weet, gaat groei steeds gepaard met groeipijnen.

In de woorden van de CEO: “De afgelopen zes jaar hebben we een enorme groei gekend. Deze groei, in combinatie met ons innoverend karakter en de noodzaak aan structuur, plaatste ons vaak voor uitdagingen. Soms wilden we te veel te snel, maar dat heeft ons ook op korte tijd gebracht waar we nu staan. Als we één ding willen meegeven aan start-ups dan is het dat de kwaliteit van de oplossing belangrijker is dan de grootte van de uitdagingen. Behoud je focus, bewaar je energie en werk samen.”

 

Gepost op: 5/2/22

Sharing is caring

Facebook LinkedIn Share URL